SEO-ordbog

Lokal SEO

Find hvad du søger

Se vores store SEO-Leksikon og få forklaringer på de begreber du tidligere ikke kender

Statuskode 2xx betyder at den pågældende side er indlæst korrekt. 

En 301 redirect betyder at den pågældende side bliver permanent viderestillet til en anden side. Laves typisk i htaccess filen.  

Er i modsætning til 301 redirect ikke permaenent og indikerer overfor Google at siden midlertidig rykket til en anden URL. Laves også typisk i htaccess filen. 

Statuskode, som betyder at forespørgslen udløser en fejl på sideniveau.

Statuskode, som betyder at forespørgslen udløser en fejl på sideniveau.

A/B splittest går i sin enkelthed ud på man optimere ved at have 2 alternativer på en side/mail mv. og så måler man på hvilken som performer bedst.

En simpel og billig måde at optmere og teste på.

Affiliate – Affiliate Marketing Affiliate marketing er en kommisionsdrevet marketingskanal. En affiliate forsøger at genere trafik til en annoncør. Konverterer trafikken får affiliaten en kommission som typisk er en procentsats men kan også være en fast sats. Affiliate betragtes af mange firmaer som en ægte No cure no pay marketingskanal da der kun skal betales en procentssats af den konverterende trafik.
Alphabet Mange ved det ikke men moderselskabet bag Google hedder Alphabet og ejer blandt andet også Youtube.
ALT – Tag ALT tag er en alternativ tekst i HTML og XHTML for at angive en alternative tekst når et billede ikke vises. Google indekser på baggrund af disse billeder og derfor er de vigtige i SEO-sammenhæng.
AMP står for accelerated mobile pages og er bliver populært kaldet light- HTML da det er datalet som giver hurtige loadtider på mobilen.
Adsense Adsense er Googles reklameannonceringsværktøj. Her kan man sætte reklamer på ens side og derigennem tjene penge.
Ankertekst Ankertekst begrebet dækker over det ord, som der bliver anvendt til at linke fra. I nedenstående eksempel er seo-tekster ankertekst ; https:dintekstforfatter.dk SEO-tekter gør at du rangere bedre på Google.
Black hat seo Black hat seo dækker over SEO som ikke er i overensstemmelse med loven, hvor man gør brug af metoder såsom hacking for at skade sine konkurrenter. Grey-hat er den mest udbredte form for seo , som ikke er i 100% overensstemmelse med Googles retningslinjer men som overholder loven.
Broad match – Bredt match Broad match bliver brugt i SEO-terminologi som en betegnelse over det match man ønsker (domæne , søgeord) ikke skal være eksakt men gerne må være bredt. Eksempelvis er Saftevand en specifik match hvis emnet er Rynkeby saftevand og ordet læskedrik vil således være broad match.

Hjælp til SEO?

Send en uforpligtende forespørgsel her – så kontakter vi dig inden for 24 timer