Vælg en side

SEO-leksikon

Find hvad du søger

Lorem Ipsum es simplemente el texto de relleno de las imprentas y archivos de texto. Lorem Ipsum ha sido el texto de relleno estándar de las industrias desde el año 1500, cuando un impresor (N. del T. persona que se dedica a la imprenta) desconocido usó una galería de textos y los mezcló de tal manera que logró hacer un libro de textos especimen.

2xx statuskode

Statuskode 2xx betyder at den pågældende side er indlæst korrekt. 

301 redirect

En 301 redirect betyder at den pågældende side bliver permanent viderestillet til en anden side. Laves typisk i htaccess filen. 

307 redirect

Er i modsætning til 301 redirect ikke permaenent og indikerer overfor Google at siden midlertidig rykket til en anden URL. Laves også typisk i htaccess filen. 

4xx status kode
Statuskode, som betyder at forespørgslen udløser en fejl på sideniveau.
5xx status kode
Statuskode, som betyder siden ikke kan hentes. Fejlen er på serverniveau.
A/B Splittest

A/B splittest går i sin enkelthed ud på man optimere ved at have 2 alternativer på en side/mail mv. og så måler man på hvilken som performer bedst. 

En simpel og billig måde at optmere og teste på.

Affiliate - Affiliate Marketing

Affiliate marketing er en kommisionsdrevet marketingskanal. En affiliate forsøger at genere trafik til en annoncør. Konverterer trafikken får affiliaten en kommission som typisk er en procentsats men kan også være en fast sats.

Affiliate betragtes af mange firmaer som en ægte No cure no pay marketingskanal da der kun skal betales en procentssats af den konverterende trafik. 

 

Alphabet
Mange ved det ikke men moderselskabet bag Google hedder Alphabet og ejer blandt andet også Youtube.
ALT - Tag
ALT tag er en alternativ tekst i HTML og XHTML for at angive en alternative tekst når et billede ikke vises. Google indekser på baggrund af disse billeder og derfor er de vigtige i SEO-sammenhæng.
AMP
AMP står for accelerated mobile pages og er bliver populært kaldet light- HTML da det er datalet som giver hurtige loadtider på mobilen.
Adsense

Adsense er Googles reklameannonceringsværktøj. Her kan man sætte reklamer på ens side og derigennem tjene penge. 

Affialite
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Ankertekst

Ankertekst begrebet dækker over det ord, som der bliver anvendt til at linke fra. 
I nedenstående eksempel er seo-tekster ankertekst ; https:dintekstforfatter.dk 

SEO-tekter gør at du rangere bedre på Google.

Black hat seo
Black hat seo dækker over SEO som ikke er i overensstemmelse med loven, hvor man gør brug af metoder såsom hacking for at skade sine konkurrenter. Grey-hat er den mest udbredte form for seo , som ikke er i 100% overensstemmelse med Googles retningslinjer men som overholder loven.
Broad match - Bredt match
Broad match bliver brugt i SEO-terminologi som en betegnelse over det match man ønsker (domæne , søgeord) ikke skal være eksakt men gerne må være bredt. Eksempelvis er Saftevand en specifik match hvis emnet er Rynkeby saftevand og ordet læskedrik vil således være broad match.
Browser
En browser er et program, som bruges til at surfe internettet med. Browseren sørger for at indhente dataen og oversætte den til brugeren så hjemmesider kan tilgås.

Eksempler på populære browsere er: Google Chrome ; Safari , Tor, Edge, Mozilla og Firefox.

Call to action - CTA
Call to action eller CTA er en opfordring til brugeren om at gøre en specifik handling. Eksempelvis er grønne “klik her” – “køb her” bokse opfordrende for kunden at enten klikke eller købe.
CMS
CMS står for Content Management System og er et system såsom WordPress hvor der bliver sat et skelet op for brugeren og det blot er nyt content, som skal isættes for at få en fuld funktionel hjemmeside.

Se også WordPress.

Cookies
Cookies er et lille stykke software om opbevarer information som hjemmesider kan tilgå. Disse bliver brugt for at give brugeren en bedre oplevelse da de huske på præferencer og samtidig indeholder oplysninger om browserdata.
CPA - Cost per Acquisition
CPA (Cost per Acquisition) dækker over en afregningsform hvor man betaler for hvert lead /salg og adskiller sig fra andre kanaler da man kun betaler når den ønskede handling er sket. Eksempelvis kan affiliate betragtes som CPA da man først betaler efter salget er sket.
CPM - Cost Per Mile

CPM er en afregningsform, som bliver brugt i forbindelse med marketing. CPM betyder Cost Per Mile = kost per tusind. Når der anvendes CPM er det eksponeringer og ikke klik / leads som der afregnes i. 

CPC - Cost Per Click

CPC eller Cost per Click dækker over en betalingsform hvor man betaler per klik i modsætning til lead/acquisition eller visninger. Bruges typisk i forbindelse med marketingskanaler såsom Facebook annoncering / Google Ads. 

CRO - Conversion Rate Optimization
CRO dækker over begrebet conversion rate optimization. Det indebærer at man i stedet for at fokusere på eksempelvis at få flere besøgende på ens side at man så i stedet får flere af dem, som man har til at foretage den handling man ønsker – eksempelvis at købe.
CTR - Click Through Rate

CTR – Click Through rate dækkes over mange procent der ser din annonce / hjemmeside i søgeresultaterne og klikker på den. Dette tal er vitalt i forhold til optimering da det kan give en indikation af hvor godt metabeskrivelser og sidetitler performer kontra konkurrenterne. 

Har brugeren en specifik hensigt med søgningen vil de 40% typisk klikke på det første resultat. Ligger man således nummer 1 og kun får 20% skal man kigge på sine metabeskrivelser og sidetitler da alternativet er at man risikerer at tabe placeringer. 

Do-Follow

Do-follow betegnelsen henviser til at links ikke har en attribut som no-follow / UGC / Spons. Attributtet do-follow bliver ikke anvendt , men når man omtaler et link som do-follow henviser det til at det ikke indeholder de førnævnte attributer og den fulde linkværdi dermed overføres til ankerlinket. 

Duplicate Content - DC

Duplicate Content populært kaldet DC henviser til kopieret indhold på tværs af sider. Meningerne om hvorvidt det skader ens rangering er delte men alle er enige om at unikke tekster gavner ens rangering. For at undgå DC kan man, hvis man har mange varianter benyttet canonical tagget. 

EMD

EMD henviser vi til exact match domæne og betyder i sin enkelthed at det pågældende domæne hedder det samme som det søgeord som siden prøver at rangere på. 

 

Exact match
Bruges typisk om links eller domæner og henviser til at de er oprettet med det eksakte søgeord. Eksempelvis er legetøj i København søgeordet vil et EMD (exact match domain) være legetoej-i-koenhavn.dk. Skal man linke til siden vil man bruge legetøj i København som ankertekst.
Facebook
Facebook er verdens største sociale medie og har 2.000.000.000 brugere. Facebook brandet indeholder mange apps og andre sociale medier såsom WhatsApp og Instagram.

Facebook blev stiftet af Mark Zuckerberg i 2004.

Google
Når folk skriver Google henvises der typisk til søgemaskinen Google som står for 97% af alle websøgninger i Danmark. Google-brandet indeholder også hele G-suite pakken – Drive og mange andre produkter. Google ejes af Alphabet som også ejer Youtube.
Lokal SEO
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

kage

Links
Det her er en test
SEO
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings. test
Sponsoreret indlæg
Et indlæg på en blog som er sponsoreret af tredjepart. Formålet er enten at genere trafik til vedkommendes hjemmeside, at få et link eller øget ens brandkendskab. Google har netop indført rel=spons således at blogejere kan vise Google i linket der er tale om et sponsoreret indlæg – hvilket er påkrævet ifølge Googles retningslinjer.
Typosquatting

Typosquatting indebærer at man køber et domæneavn som forbindes med et andet brandnavn så brugerne til forveksling tror man er en anden side end man er. Denne praksis er ikke tillladt hos DK-Hostmaster.

UGC

UGC er en forkortelse for user generated content og er en relation som benyttes i forbindelse med bygningen af et link for at signalere at det er brugergenereret og dermed ikke skal ses om en anbefaling fra den pågældende side men derimod fra en bruger. 

Blev indført i efteråret 2019 sammen med rel=spons.

 

White Hat seo

White Hat seo dækker over seo arbejde som bliver udført i overensstemmelse med Googles retningslinjer og ikke benytter sig af hverken Black Hat eller Grey Hat metoder såsom hacking , cloaking eller linkbuilding.

 

 

Wordpress
WordPress står idag for 34 % af internettes indhold hvilket gør det til det mest populære CMS, som der findes.

WordPress er en opensource platform hvor brugere og udviklere selv kan udvikle plugins, værktøjer, temaer mm.

Se mere her eller her https://wordpress.com/